Foto: Jonas Norrman/SR Kristianstad

Tisdagen den 5 maj: Böcker i Skillinge och mandelpotatis i Kristianstad

Det har stormat rejält kring länsstyrelsens veterinär- och djurskyddsenhet. I dag valde chefen för enheten, Johan Johnmark, att lämna sitt uppdrag.
Enligt länsöverdirektör Björn Risinger har Johnmark valt att sluta på egen begäran. Så här sa länsöverdirektören några minuter efter att beskedet kom.

Några av förra årets dragplåster var Herman Lindkvist och Håkan Nesser och i år är dags igen.
För tredje året i rad kommer det att hållas Bokens dag i Skillinge.
och som vanligt - för det får man väl säga nu när det är tredje gången gillt och bokfesten börjar bli en institution i Österlens kulturliv - så är det en rad namnkunniga författare som medverkar bland annat Elsie Johansson, Stefan Einhorn och Mari Jungstedt.

Idag - i Kristianstad - avgörs tävlingen Årets skånske kockelev.

Det är elever från gymnasieskolornas restaurangprogram som gör upp om titeln.

Och de fem tävlande har fått i uppgift att bland annat laga en huvudrätt på kalvrygg med olika tillbehör som spetskål, pepparrot och den för oss lite ovanliga mandelpotatisen Amadine.

Vann gjorde Josefin Höjrup från Ängelholm.

Golfbanor och naturvård är kanske inget man förknippar med varandra. Snarare brukar striden stå mellan dem som vill bygga fler golfbanor och dem som vill bevara naturen.

Men i Åhus vill man försöka kombinera golf och miljö och få en europeisk miljöcertifiering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".