Måndagen den 11 maj: Amir fruktar tortyr om han återkommer till Iran

Amir och Fathima Akbari har snart varit gifta i fem år.

Men det har inte varit någon lugn och lycklig tid för dem. Tvärtom. De har varit skilda åt under långa perioder, båda är i dåligt psykiskt skick och de har haft polisen hemma flera gånger.

Amir Akbari har inte uppehållstillstånd i Sverige, och har svårt att få det eftersom Migrationsverkets regler säger att han måste söka från sitt hemland Iran - något som han inte anser sig kunna göra.

ven Bergqvist, som är jurist på Migrationsverket, förklarar att det är så här reglerna ser ut.

Vi summerar även hur det hitills gått i Svensktoppen nästa, där 4 finalister nu går att rösta fram .

Det handlar mycket om Europa just nu, dels är det bara en månad kvar till Eu-valet men sen kommer även Sverige att ta över ordförandeskapet i EU den sjunde juni.

Lagom till detta så startar idag Europaforum i Hässleholm för sjunde året i rad.

Hur får man 30 000 människor från jordens alla hörn och kulturer att trivas ihop på en camping utanför Kristianstad?

Jo man ser till att bygga upp en liten kopia av verkligheten där allas vardag finns representerad och så förbereder man sig.

I helgen hade scouterna ett möte där scouter från Europa och Arabländerna fick träffas och diskutera. Och mycket handlade om just trivsel. För nästnästa sommar kommer 30 000 scouter från 150 länder till Kristianstad för World Scout Jamboree. Och då gäller det att alla trivs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".