Fredagen den 22 maj: Kulturpris och hyllning till Pink Floyd

Idag delas Kristianstad kommuns kulturpris och kulturstipenduim ut. 50 000 respektive 25 000 kronor är priserna på och pristagarna heter Eva Stöm, lyriker, prosaist och kritiker, och Thérèse Ahlbeck, filmskapare. Arena hänger idag med på prisutdelningen för att få ett par ord med vinnarna.

I Kulturhuset i Hässleholm håller man just nu på att förbereda för två välgörenhetskonserter i bandet Pink Floyds anda. Albumet The Wall är i centrum, ett album som släpptes 1979 och fortfarande inspirerar musiker världen över. I Hässleholm kommer lokala musiker under föreställningarna imorgon att tolka skivan och konserterna som följde där det under konsertens gång byggdes upp en hög mur som skiljde publik och musiker åt. Arena hänger med under förberedelserna och försöker få svar på frågan - vad är det som är så speciellt med just den här skivan?

Det lär cirkulera storkar kring Lya på Hallandsåsen och idag tänker en man sätta upp ett bo för att de ska stanna.  

Och så berättar argentinaren Diego Nuñez varför han vill tala skånska som Marie Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista