Onsdagen den 27 maj: Elever strejkar efter besparingsförslag

Ett 50-tal elever på Fristorpsskolan i Kristianstad strejkar idag. Initiativet till strejken kommer från några av eleverna och görs för att de tycker att kommunen satsar för lite pengar på skolan.

För fyra månader sen fick Mats Andersson i Östra Göinge en stroke. Han är idag förlamad i halva kroppen och har svårt att prata. Men än så länge har han inte fått någon personlig assistent.

 

Med får och getter som sina närmaste kollegor jobbar Julita Holmgren som guide på varndringsleden genom Sinarpsdalen i Båstad. Vandringsleden invigdes förra året men tjänsten som guide i dalen är ny sedan den första maj i år.

Nu kan man kommentera nyheter på vår hemsida sr.se/kristianstad. Men varför satsar vi på detta? Vad finns det för risker och fördelar? I studion idag kommer kanalchefen Jenny Sandgren och vår webbreporter Magnus Mosén att diskutera detta.

Och så kommer spejarna tillbaka. Idag ska de bland annat sätta tänderna i hot mot skolor, Läredaskolan i Hässleholm fick ju stängas förra veckan efter ett bombhot mot skolan, vad är det som ligger bakom? Och har inte den här typen av hot mot skolor ökat? Dessutom ska vi prata om rattonykterhet, tydligen är det vanligast på förmiddagen enligt en undersökning från polisen.

Dessutom pratar vi med Henke Larsson om kvällens enligt många viktigaste händelse. Eller kanske årets viktigaste, om du håller på Manchester U eller Barca.
Barcelona möter ju Manchester United i Champions League-finalen.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och en rad andra världsartister kommer att finnas på planen.
Henke Larsson får stanna hemma i Helsingborg - men han har en alldeles speciell relation till de båda lagen. Han har spelat i båda.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista