Torsdagen den 28 maj: Arena går på festival i Hässleholm

Idag drar Siestafestivalen igång i Hässleholm och Arenas Lars Angantyr är på plats under eftermiddagen. Flera stora och välkända band spelar under festivalen, bland andra Sonic Youth, Placebo, Mando Diao och Anna Ternheim. Men Siesta innebär även en möjlighet för mindre band att slå sig fram. Gasolqueen är ett av dem.

Och vad är en festival utan garvade besökare som trots urkasst tält håller humöret uppe?

För att bevara ålfisket krävs det åtgärder nu, det menar Länsstyrelsen som nu kommer med ett nytt förlag. Med skrotningspremier och avgångsvederlag hoppas man kunna locka några ålfiskare att sluta fiska. Arenas reporter Linda Evereus åkte till Kivik och träffade Ola Johnsson, ålfiskare i andra generationen för att höra vad han tycker om förslaget.

Fiskeridirektör Johan Wagnström ligger bakom förslaget.

I natt stals en ovärderlig biskopsstav, en så kallad kräkla, smyckad med guld, elfenben och diamanter från en säkerhetsmonter inne i Lunds domkyrka.

Stölden gick i rekordfart.

På bara fyra minuter försvann tjuvarna med sitt byte efter att ha skurit sönder låsen på montern med en vinkelslip. Mycket tyder på att det var ett noggrant planerat brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista