Måndagen 1 juni: Rökningen ökar bland nior

I flera år har tobaksanvändningen minskat bland Skånes niondeklassare - tills nu. Det visar en drogvaneundersökning som genomförts i 22 skånska kommuner. Bland niondeklassarna är det hela 30 procent av tjejerna som röker och 25 procent av killarna. Vi pratar med högstadieungdomar och A non smoking generation om vad det här kan bero på. Vår reporter Lars Angantyr träffade en rökande kille utanför Slättängsskolan.

Hot mot tågpersonal blir allt vanligare. Nära hälften av de som arbetar ombord har blivit utsatta för hot under det senaste året och tre av fyra uppger att det förekommer risker vid ensamarbete. Det uppger idag fackförbundet SEKO. Arena pratar idag med en tågvärd, fackombudsman och Skånetrafikens trafikchef.

Sveriges modernaste resebutik finns nu i Hässleholm. I alla fall om man ska tro SJ som idag slog upp portarna till deras nya servicebutik på resecentrum. Arena var där och kollade in hur modern butiken egentligen är.

Vi fortsätter med EU-skolan, valet på lördag närmar ju sig med stormsteg. Nu har vi kommit fram till del åtta och idag ska det handla om mat. Du får också träffa Vilmer Andersson som kandiderar för Vänsterpartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista