1 av 2
Död säl. Foto: Lasse Olsson/SR Kristianstad
2 av 2
Fästing inlämnad på vårdcentral i Vinslöv. Foto: Gustav Enander/SR Kristianstad

Onsdagen den 3 juni: Sälkadaver stinker i Mölle

Några meter från pensionatet på stranden i Mölle ligger ett sälkadaver och stinker sedan två veckor tillbaka. Men sälkadavret har hamnat mellan de byråkratiska stolarna och ingen förvaltning säger sig ha ansvar att befria Mölle från den vidriga stanken.

Klockan ett idag avslöjades efter månader av hemlighetsmakeri vilka som ska få äran att sommarprata i P1 i sommar. Och i Arena idag har vi med oss Lasse Berg från Båstad, prisbelönt författare som bott i Afrika och Asien under många år. Han får äran att sommarprata för tredje gången i sommar.

Och så får vi en rapport från Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg. Den stora hårdrocksfestivalen drar ju i gång idag.

 

Mer om Sweden rock på Morgonens sida.

De siktar på att ta plats i Europaparlamentet, Sverigedemokraterna. De vill egentligen inte att Sverige ska vara med i EU, men så länge vi är det vill de bland annat jobba emot att Turkiet ska få gå med.

Idag delade Sverigedemokraterna ut sina tidningar i Kristianstad.

Sjukvården i nordöstra Skåne efterlyser fler människor som blivit fästningbitna för att de ska lämna in sina fästingar till ett forskningsprojekt om sjukdomarna Borrelia och TBE som pågår där. Forskarna är på vårdcentralen i Vinslöv idag och Arenas Richard Martinsson frågar vad de har kommit fram till hitintills.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".