Birthe Sandberg, nionde namnet på Centerns lista till Europaparlamenetet. Foto: Linda Evereus/SR Kristianstad

Fredagen den 5 juni: Tennis och slutspurt inför EU-valet

Robin Söderling är i semifinal i Franska Öppna och vi kommer idag att ta över sändningen från P3 klockan tre och sända avslutningen på matchen. Vi ser fram emot en spännande match!

Vi kommer även att avsluta vår bevakning av valet till Europaparlamentet som äger rum på söndag. Sist ut bland våra intervjuer med kandidater är Birthe Sandberg, Centerpartist från Tomelilla, som står som nionde namn på centerns lista.

I studion kommer även vår EU-reporter Karin Wrangborg att sammanfatta bevakningen och vad de olika partierna står för och vill.

IFK Kristianstad har gjort klart med ännu en spelare inför elitserien i handboll till hösten. Erik Dokka Haug är en 23-årig norrman med ett tufft spel med mycket hjärta som adelsmärke. Tränaren Kenneth Andersson var i Danmark för att studera en annan spelare, men det var norrmannen som fick Anderssons hjärta att smälta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".