Tisdagen den 16 juni: Koenigsegg köper SAAB och nya hastigheter

Det blev Ängelholmsföretaget Koenigsegg som köper SAAB. Det beskedet kom idag. Arenas reporter kastade sig i bilen till Ängelholm för att få lite röster och fick prata med Christian von Koenigsegg själv.

I höst kommer Sverige få ett nytt hastighetssystem, på vissa vägar kommer hastigheten att sänkas från 90 kilometer i timmen till 80. Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, har nu gjort mätningar på flera vägsträckor, bland annat sträckan mellan Åhus och Olseröd, för att se vilka vinster det här kan ge för trafiksäkerheten och miljön. Richard Martinsson kommer idag stå på väg 118 vid Olseröd vid halv fyra med NTF för att prata om detta. Och har du några frågor eller åsikter om de nya hastigheterna - kom gärna dit, kommentera artikeln eller mejla oss på arena@sr.se.

Att lära sig simma är något som många barn har på sitt schema för sommarlovet. Vi besöker idag en simskola på Gamlegården i Kristianstad där barnen idag fick ta sina första simtag i solskenet.

Och så får vi en lägesrapport från fansen inför matchen ikväll i U21 EM. Sverige möter ju Vitryssland i Malmö klockan 18.15.

Idag vid lunchtid invigdes en alldeles ny gång och cykelväg i Simrishamns Kommun. Vägen sammanbinder Skillinge och Brantevik och gör att det nu är möjligt att cykla längs nästan hela Österlens kust.