Måndagen den 13 juli: Semester i Sverige lockar allt fler

Chartersemestrar och exotiska destinationer i all ära men nu har svenskarna börjat få upp ögonen för en semester hemma i Sverige. Campingbranschen förutspådde en rekordsommar för camping i år och nu när sommaren är här verkar det som dom hade rätt. 

Frisöryrket är fortfarande ett av de mest eftersökta yrkesutbildningarna på gymnasiet och det är också långa köer. Det betyder att man måste ha höga poäng för att komma in. Alla klarar inte det. Men det finns andra möjligheter för den som vågar gå sin egen väg för att nå sitt mål. 

Och så delas Piratenpriset ut i Kivik idag. Arena var självklart på plats.

På Mölles Krapperups Sommarteater kommer man från och med den 15 juli börja spela teater i skogen. Det här är tredje året som de spelar på First Camp Mölle. På grund av den stora antalet barnfamiljer på Campingslägret har man nu börjat rikta sig till barnen också. I år spelar de Tobaks-Maja och Kullamannen = Sant. Det handlar om både lokala och delvis sanna historier berättar Martha Vestin, konstnärlig ledare på Krapperups Sommarteater

Falsterbo Horse Show samlar de absoluta svenska toppryttarna och i år också många av de främsta ryttarna i världen. En deltävling i superligan ska hållas i Falsterbo på fredag där de tio bästa ryttarntionerna kommer att göra upp i en lagtävling - länderna emellan. Det är i slutet av veckan som de stora tävlingarna avgörs. Men i Falsterbo är hästfesten i full gång sedan i lördags. Nytt för i år är att man bjudit in amatörer att tävla i Falsterbo. En av platserna lyckades Jessica Ohlin från Finja utanför Hässleholm knipa.

 De internationella tävlingarna kommer att pågå under hela veckan i Falsterbo. Toppryttare från hela världen, många fina hästar och runt 60 000 besökare räknar arrangörerna med. Men ingenting skulle fungera utan funktionärer. Petra Claesson från Hässleholm och Malena Oleskog från Broby har arbetet flera år som funktionärer i Falsterbo. Igår kväll träffade vi dem när de installerat sig på den speciella funtionärscampingen i Falsterbo.