Onsdagen 15 juli: Turistbyråer på nytt sätt och inbrottsvåg i Båstad

Ute i Sommarskåne är det just nu trångt både på vägar och vandrarhem. Sommarsäsong är turistsäsong, och just nu är det enligt turistbyråerna den absoluta högsäongen. Enligt siffror från Tillväxtverket har antalet gästnätter i Skåne ökat med tre procent hittills i år. Och det här innebär också att det är högt tryck på turistbyråerna. Men många besök behöver inte betyda att det är trångt. Arena besöker idag två typer av turistbyråer - en som finns på nätet och en som har fysisk form.

I Båstad trängs just nu världens tenniselit och Sveriges kändiselit med Båstadbor och - tyvärr - tjuvar. För inbrotten på hotellen i Båstad exploderar under tennisveckorna och nu går polisen ut med en varning.

Svininfluensan är i Skåne, och många är oroliga över att smittas. 
Smittskyddsinstitutet går ut med informationen att verksamheter i samhället ska tänka över hur de ska klara hög sjukfrånvaro till hösten, genom att exempelvis se till att flera personer kan sköta specifika arbetsuppgifter.

Hans Bertil Hansson, smittskyddsläkare i Skåne, säger att vissa grupper i samhället som håller på med samhällsviktiga verksamheter kan komma att få prioriterad vaccination. Tågpersonal kan räknas in i denna grupp eftersom de möter så mycket folk dagligen.

Sommarpatrullen är ute på vägarna igen. Idag styr Richard Martinsson och Gustav Enander kosan mot Hyllinge köpcenter. I Arena hör du dom rapportera mellan halv fyra och fyra.

Idag är det premiär på ett lite annorlunda konstprojekt som går av stapeln på Sundstorget i Helsingborg under en vecka framåt.
Det är barn från fritidshemmen runtom i Helsingborg som deltar.
Dunkers Kulturhus och Stadsbyggnadsförvaltningen håller i trådarna.

Vår reporter Bosse Johansson har träffat- Dunkers konstutvecklare Karin Müller Lindberg som tillfälligt bytt titel till konstsandlådeutvecklare.