Torsdagen den 16 juli: Glada skånska kor inte så glada

Glada skånska kor, ja så säger Skånemejerier. Men den bilden delas inte helt och hållet av länets djurskyddsinspektörer. Skånemejerier vill helst av allt visa upp kor som mår bra och producerar god mjölk. Det finns dock ytterligare en sida av mjölkproduktion som mejeriet inte gärna visar upp.

Ge din syn på inslaget! Kommentera och läs mer på nyheternas sida.

För många unga kan ett alternativ till feriearbete eller sommarjobb vara att starta eget. Med hjälp av kommunen och nyföretagarcentrum kan en rolig idé bli ett vinnande koncept. En av de ungdomar som fått chansen i Bromölla är 16-årige Marcus Karlsson, i sommar har han funnits på beachfotbollen och beachhandbollen i Åhus och försökt sälja in sina tjänster där. Och hans idé är att göra musik till lagen.

Och så är sommarpatrullen i Tomelilla, där vankas det marknad idag.

Webbexklusivt: prunkande bibelväxter:

Att texterna i Bibeln prunkar av växter är kanske inget man tänker på när man lyssnar till skriftens ord i kyrkan.

Men när trädgårdsmästaren Susann Persson i Höllviken i Skåne fick jobb som kyrkvaktmästare, var det just allt som växer och gror i den heliga skrift som fick henne att lystra i högmässan.

I Höllvikens församling har hon anlagt en Biblisk Trädgård, dit kyrkfolk och trädgårdsintresserade från hela landet vallfärdar så här års för att få doft och smak på bibelns berättelser - och inspiration till den egna täppan.

För många unga kan ett alternativ till feriearbete eller sommarjobb vara att starta eget. Med hjälp av kommunen och nyföretagarcentrum kan en rolig idé bli ett vinnande koncept.

En av de ungdomar som fått chansen i Bromölla är 16-årige Marcus Karlsson. I sommar har han funnits på beachfotbollen och beachhandbollen i Åhus och försökt sälja in sina tjänster där.

Och hans idé är att göra musik till lagen.