Fredagen den 17 juli: Festival med folkmusik

Varje sommar samlar vägkyrkan i Ignaberga utanför Hässleholm in bidrag till välbehövande. Genom åren har besökarnas kaffepengar gått till bland annat Lutherhjälpen, stadsmissionen i Malmö och olika folkhögskolor. I år vill man uppmärksamma stadsmissionen i Kristianstad och deras verksamhet för de hemlösa.

Sveriges mest meriterade dressyrryttare, Jan Brink berättade i förra veckan att han slutar i landslaget efter 20 år. Eva Oskarsson har träffat en tjej som inte räds tanken på att bli hans efterträdare, Marina Mattson från Willands ryttarförening utanför Åhus.

Snart drar årets upplaga av backafestivalen igång Det är en festival i Baskemölla utanför Simrishamn med inriktning på berättande folk- och världsmusik.
Det är femte året den hålls, och i år bjuds det på flera nyheter bland annat dansklubb och spoken word.

Av 21 möjliga organdonationer i Skåne kunde 15 utföras förra året enligt statistik från Donationsrådet. En möjlig donator är en person som vårdas på intensvivårds avdelning och är hjärndöd, eller är nära att bli hjärndöd.

Och en orsak till sifforna kan vara att vi har för få intensivvårdsplatser i Sverige och regionen säger Peter Desatnik, regionalt donationsansvarig för södra sjukvårdsregionen. Och han tycker inte heller att det är en bra siffra för Skåne.