Christina Bucht, ägare av en morganhäst. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR Kristianstad

Fredagen den 24 juli: Benny Söderberg berättar om tredje rånet mot hans uraffärer.

I går eftermiddag rånades Söderbergs uraffär i Kristianstad och idag talar ägaren Benny Söderberg ut om alla rån som har drabbat hans affärskedja.

Önnestad är byn dit älskare av Morganhästar kommer idag. Det är en hästras som blivit trendig i hästvärlden och som bland annat skådespelaren Brad Pitt fastnat för.

Och Sommarpatrullen är i Lönsboda inför ett stort bilbingo på idrottsplatsen i kväll.

Den som är intresserad av gamla seglande träbåtar, och nyare kopior också för den delen kan bege sig till Svanshall på Kullahalvön i morgon eftermiddag.

Då är det sen många år tillbaka tradition att kappsegla och visa upp de gamla båtarna.

I dag börjar Morganrikset i Önnestad utanför Kristianstad, en hästutställning och tävling enbart för den alltmer populära hästrasen.

Du har säkert sett en sådan någon gång. Det är nämligen den som stegrar sig i början på varje Zorroavsnitt. I USA har den varit populär länge. Förutom Zorro så användes den av amerikanska soldater i inbördeskriget eftersom den ansågs uthållig och stark. Men i Sverige har morganhästen varit svår att få tag på, man började med avel här först på 1970 talet. Idag finns drygt 300 exemplar, men antalet stiger i takt med populariteten. Margareta Sundman, i styrelsen för svenska morganhästföreningen, berättar vad som är så speciellt med Morganhästarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".