I fyra månader har Sadia Abbas inte kunnat ta sig ur lägenheten. Hon var drabbats av en stroke, och lägenheten saknar rullstollshiss. Foto: Raluca Dintica/SR Kristianstad

Onsdagen 29 juli: Rullstolsburen utan hiss fast i lägenheten i fyra månader

I Arena hör du historien om en rullstolsburen kvinna som inte kommit ut ur sin lägenhet på fyra månader, då lägenheten saknar rullstolshiss. Badrummet är heller inte anpassat för rullstol och kvinnan få uträtta sina behov på annan plats i lägenheten.

Ali Shaalan är Sadia Abbas personliga assistent och vän sedan ett par år tillbaka. Han berättar att Sadia hamnade i den här situationen efter hon fick en stroke.

Ikväll är det länspremiär för gyckelföreställningen Medeltida Werlden som sätts upp av Friteatern och Teater Allena. Ikväll spelas föreställningen i Broby klockan 19 och Arena pratar med en av gycklarna för att höra hur de förbereder sig.

Medeltida Werlden handlar om historien om Riddar Roland och alrunan och innehåller akrobatik, trolleri, musik och gyckelspel.

 I Hässleholm har ett bråk blossat upp kring de gamla slag som brukar sättas upp på Möllerödsfältet. Vänsterpartisten Per-Åke Purk är kritisk till iscensättandet av slagen.

 

Det krävs ett SMS för att göra sina behov på toaletter i Folkets park i Malmö.
Tanken är att detta ska minska skadegörelsen men också göra det lättare att veta vem som varit där.
Vår reporter Anna Landelius åkte till Folkets park för att höra vad parkbesökarna tycker om det nya toasystemet.

Idag inleds EM i voltige på ridsportanläggningen i Bökeberg utanför Svedala. Fram till på söndag ska 450 deltagare tävla på 96 hästar. 16 nationer är representerade. En de som tävlar individuellt är Lina Hansson från Uppsala som tävlar på en häst från Laholm. Vår reporter Janne Wieslander träffade henne inne i tävlingshallen där hon verkligen trivs.

Om exakt en månad är det tänkt att gamla tanks och andra militärfordon ska rulla över Möllerödsfältet utanför Hässleholm.
Då är det nämligen Möllerödsdagarna, ett event för samlare av gamla militärfordon som anordnas varje år.
Men årets uppladdning har handlat väldigt lite kanonerna på tanksen, och mer om hakkorsen på uniformerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".