1 av 5
Amit Sen, initiativtagare till För Konsten I Tiden, och konstnären Lars Vilks. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
2 av 5
Lars Wilks är i full färd med att måla rondellhundar. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
3 av 5
Agne Olsson, medlem i Sillbollarna i Simrishamn, visar hur man spelar boule. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR Kristianstad
4 av 5
Haris leker på den nya lekplatsen. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
5 av 5
Johan Paulsen och Helge Skoog fast i nätet i föreställningen Torsk i Soppan.

Torsdagen den 10 september: Projekt för samman bybor med konstnärer

Fram till på söndag så pågår en performancefestival i Hammenhög på Österlen. LURfestivalen innehåller allt ifrån videoinstallationer och opera till barnloppis och ansiktsmålning.

Det blir en festlig avslutning på konstprojektet För konsten i tiden som pågått i byn sen 2007 och som fört samman bybor med samtida konstnärer.

En av dem är Lars Vilks som kanske är mest känd för verket Nimis vid Arild i nordvästra Skåne. Han är mitt uppe i en av aktiviteterna på torget i Hammenhög när Arena träffar honom när målar en av sina så kallade "rondellhundar" med kritor direkt på asfalten.

Livligt värre var det idag i Örkelljunga. En ny lekplats är på plats och den verkar falla barnen på läppen. Tur är väl det för 750 000 kronor kostar den.

Det krävs fingerfärdighet, snabbhet och nerver av stål - i veckan invigs en utbildning för tävlingsmekaniker på Ring knutstorp i Skåne.

Idag invigs en tävlingsmekaniker utbildning på Ring Knutstorp i Skåne. Som en del av motorgymnasiet i Svalöv startar man ett special inriktat program där eleverna ska lära sig det som krävs för att på bara några sekunder fixa motorer och däck på bilarna mitt i stridens hetta under en tävling.

Arenas Madeleine Fritsch tar oss med upp till den helt nybyggda skolan byggd aldeles intill tävlingsbanan.

Hoola Bandoola var ett av proggrörelsens största band på sjuttiotalet. Gruppen gav nya klanger i svenskt musikliv. Texterna var i kamp för rättvisa, och i polemik mot allt från idoler till diktaturer.

Malmögruppen gjorde över 500 spelningar på estrader, hos föreningar, i fängelser och på folkfester innan den upplöstes 1976..

Nu är boken "Hoola Bandoola, om ett band, en tid, en stad" aktuell.Och den handlar i mycket om "vem i hela världen man kan lita på."

Linda Evereus går på teater i Simrishamn och pratar med Johan Paulsen och Helge Skoog som sätter upp föreställningen Torsk i Soppan.

Sport för äldre? Absolut. Lina Sundahl Djerf åkte till Simrishamn och träffade pigga pensionärer som spelar boule.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".