1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Torsdagen den 8 oktober: Svininfluensa special

Ska du vaccinera dig mot influensan i år? Det är en fråga du brukar höra i vår radio vid den här tiden. Men i år väcker den frågan helt andra reaktioner. För det är inte den vanliga flunsan vi är vana vid som det handlar om. Nej i år är det den nya influensan, också känd som H1N1, och mest känd som svininfluensan, som diskuteras. I Arena idag satsar vi en timme på att reda ut begreppen och ge dig svar på dina frågor.

Nobelpristagaren i litteratur presenteras idag klockan ett. Vi inväntade beskedet på vem som får årets pris tillsammans med bokhandlaren Daniel Soutine i Kristianstad.

Svenska uppfinnareföreningen i Helsingborg har under flera års tid hyrt ut uppfinnare. Men intresset från företagen har varit svalt. Tanken är att företag ska kunna hyra in en uppfinnare under några timmar för att få hjälp med lösningar på olika problem. Utanför Munka-Ljungby bor Bertil Burström och han är en av uppfinnarna som man kan hyra.

WEBBEXKLUSIVT MATERIAL!

Vi har ju fått flera fantastiska höstdagar att njuta av men nu känns det i luften. Det blir lite kallare och det doftar höst av nedfallna löv. Men hur är det med våra lövhögar nuförtiden? Finns det några lövhögar att hoppa i? Madeleine Fritsch gav sig ut på jakt i en av malmös parker och stötte först på några barn från Klara förskola i ett snår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".