David Rignér och Lina Rosvall från Villansskolan i Ängelholm att hjälpa till att göra programmet. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad

Fredagen den 9 oktober: Barnen tar över Arena

Idag är sista dagen på kampanjen för Världens Barn här i Sveriges Radio Kristianstad. Och då tar barnen över. I Arena kommer Lina Rosvall och David Rignér från Villansskolan i Ängelholm att hjälpa till att göra programmet.

Lamina Dampha går på Gustaf Hellström-skolan och har under veckan varit reporter på nyhetsredaktionen. Hon ville ta reda på hur det ska bli med hennes skola, Gustaf Hellström-skolan i Kristianstad, som har haft problem med allt färre elever på skolan. I våras var det 167 elever på skolan nu är det bara 133 elever och nu finns ett förslag att skolan ska stänga. 

Uppe på Hallandsås ligger Bränneslätt. Där driver familjen Linde ett ekologiskt jordbruk. Dit åkte barnreportrarna Edvin Sjöstrand och Sofia Alas från Ängelholm för att intervjua familjen som nyligen fått ett pris från Naturskyddsföreningen Bjäre. 

Vi ska också kika in hos Brösarps Moderna som öppnar idag, höra om hur vaccineringen av barn ska gå till på Centralsjukhuset i Kristianstad, kolla in en Michael Jackson hyllning och få en smygtitt på musikalen Oliver som har premiär ikväll.

Om några veckor är det dags för en ganska speciell hyllning till Michael Jackson i Kristianstad. Två unga dansare från stan ska samla minst sextio personer som ska dansa som honom på Lilla torg. Låten de har valt är Beat it och det kommer att låta ungefär så här när de snurrar, sparkar och knäpper med fingrarna.

Webbextra: så ser dansen ut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".