Måndagen den 12 oktober: Nytt kulturcenter i Klippan

helgen invigdes Klippans kommuns nya kultursatsning för unga, Sågen. Det är en cirka 2000 kvadratmeter stor lokal med plats för musik, teater, fritids- och idrottsverksamhet. Arena följde med kultur- och fritidschefen Börje Norén på en rundvandring genom huset. Dessutom: en riktig Klippanprofil fixade invigningsfanfaren på sitt eget speciella vis.

Parkskolan i Perstorp har fått ovanligt mycket uppmärksamhet det senaste halvåret. Och idag kom också den moderata politikern Margareta Pålsson som sitter i Riksdagen dit.

Anledningen till den stora uppmärksamheten på en liten lågstadieskola är att förstaklassarna som började där i höstas bara går i skolan fyra dagar i veckan, måndag till torsdag. En åtgärd som skulle göra det mindre stressigt för eleverna när antalet skoltimmar minskades, men som fått mycket kritik, inte minst från Skolinspektionen som granskat fyradagarsveckan.

Men nu kan det vara ändring på gång.

Vi hör först hur rektor Lisbeth Reimers visar runt Margareta Pålsson, moderat riksdagspolitiker från Åstorp, som är också hon kritisk till fyradagarsveckan för förstaklassarna på Parkskolan i Perstorp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".