Gangsterfilmens regissör Lars G. Thelestam och Roland Jönsson som hyste filmteamet på Kantarellen i Åhus. Foto: Lina Sundahl Djerf

Fredagen den 16 oktober: Sverigedemokrater taktiksnackar i Ljungbyhed

I helgen håller Sverigedemokraterna partistämma i Ljungbyhed. Deras Landsdagar inleds idag och under helgen kommer partimedlemmar från hela landet att säga sitt om vilken politik partiet bör föra inför valet nästa år. I Arena hör vi bland annat Sveriges Radios reporter Pontus Mattsson, som också skrivit en bok om Sverigedemokraterna.
Pontus Mattsson säger bland annat att företrädarna för partiet nu räknar med att komma in i riksdagen. Därför kommer Sverigedemokraterna nu att hårdsatsa inför valet 2010.

Pontus Mattsson fick sig även en pratstund med Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare.

I Kristianstad startar en filmfestival idag. Det bjuds bland annat på en nypremiär för en film som spelades in i Åhus på 1970-talet. Gangsterfilmen heter den och hade premiär 1974, med Clu Gulager i huvudrollen. I Arena hör vi filmens regissör Lars G Thelestam, regiassistenten Dag Lind och Åhusbon Roland Jönsson berätta anekdoter från den stundtals vilda inspelningen.

Vi bevakar en sprängning av en skorsten vid Scans före detta slakteri i Tomelilla. Karin Wrangborg var där och dokumenterade smällen och folks reaktioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".