Torsdagen den 29 oktober: Två giganter hyllas

En sade i går farväl efter 38 år i rampljuset, den andre är fortfarande med i leken efter 50 år. Idag i Arena hyllar vi Henrik Larsson som igår spelade sin sista match på hemmaplan i Helsingborg, och Asterix, som idag fyller 50 år.

På Kulturen i Lund visas just nu en modell av den galliska by som seriefiguren Asterix med framgång försvarar mot de romerska ockupanterna. Lars Andersson i Glimåkra har tillverkat modellen och Arenas Richard Martinsson har hälsat på honom. Bland annat berättar Lars att han lärt sig mer om hur byn ser ut genom att titta på ett TV-spel.

När lönsamheten på mjölk och svin sjunker blir hästar och turister allt viktigare för bönder och andra som bor på landet. Nu uppmärksamar LRF de så kallade gröna näringarna som växer.

Fröken Karins världshistoria heter en ny bok. Vi träffar idag författarna, teaterprofessorn Ingvar Holm och hans kontnärshustru Karin Sverenius Holm i Vik.

Och så går vi på spökmingel i Össjö...

I dag förvånades många på Resecentrum i Kristianstad av en spontandans, eller en så kallad "Share music-attack". En grupp elever ifrån Furuboda folkhögskola i Åhus samlades där klockan tre för att ge en kort föreställning med musik, performancekonst och dans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista