Fredagen den 30 oktober: Att göra det omöjliga möjligt

Imorgon lördag kommer världens största kryssningsfartyg, 72 meter höga Oasis of the Seas, att ta sig under den 65 meter höga Stora Bältsbron i Danmark. 72 meter ska alltså på något sätt bli 65 eller tvärtom. Hur det här ska gå till det tar Arena reda på idag.

Möjligheten att lämna in medborgarförslag finns i de flesta skånska kommuner. Den möjligheten tog Tina Sjögren i Ängelholm. Och nu kan hennes förslag bli verklighet. Förslaget går ut på att ungdomar får ersättning för att städa upp skräp på de mindre orterna i Ängelholms kommun.

Imorgon är det stor premiär i Hässleholms kulturhus. Då förvandlas den Röda salongen till Kit Kat club, Hässleholm blir Berlin och 2009 blir istället 1930. Det är musikalen Cabaret som har premiär och idag är vi där och känner på nerverna hos några av de medverkande.

Idag inleds Österlen lyser. Arrangemanget fyller fem år i år och växer så det knakar. Invigningen äger rum i Smedstorp i kväll och tanken är att den by som gör det bästa arrangemanget i år får ta hand om invgningen 2010. Frida Jönsson är arrangör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista