Fredagen den 6 november: Byskolor i Simrishamn hotas

Tre av byskolorna i Simrishamns kommun kan komma att läggas ner. Det handlar i så fall om skolorna i Hammenhög, Skillinge och Sankt Olof. I en ny utredning har Barn och utbildningsförvaltningen skissat på fem olika framtidsscenarier för byskolorna. Allt från att alla skolor blir kvar till att tre skolor läggs ner. I Arena idag träffar vi föräldrar i Hammenhög.

Och så är det slutplädering idag, i Ystad Tingsrätt, i det uppmärksammade Vollsjöfallet. En 15-årig pojke misstänks ha mördat sin syster och vår reporter är på plats.

Vi ska också få besked om Kristianstad får en av semifinalerna i handbolls VM 2011.

Vårdföretaget Carema som sköter de akuta hembesöken i Skåne har inte blivit utlarmade i den utsträckning man väntat sig - det har vi berättat tidigare i veckan.

Det ledde till att Carema i somras begärde att avtalet med Region Skåne skulle omförhandlas.

Nu får Carema betydligt mer betalt för de första hembesöken, och har därför hittills tjänat nästan två miljoner kronor mer än med det gamla avtalet. Samtidigt slipper bolaget stå för telefonrådgivningen till den kommunala sjukvården.

Marlene Stigsdotter, regiondirektör för Carema södra Sverige, förklarar varför man begärde ett nytt avtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista