Vankiva skola i Hässleholms kommun kommer att läggas ner nästa år. Bild: Johan Petterson/SR Kristianstad

Fredag 13 november: Flera skolor läggs ner i Hässleholm

Idag pratar vi om att kommunstyrelsen i Hässleholm har beslutat att lägga ner flera av kommunens skolor. Det är verksamheten på skolorna i Sörby, Vannkiva och Matteröd som flyttas till närliggande skolor inför höstterminen 2010. Vi åker till Vankiva skola och pratar med lärare där om vad de tycker om det här beskedet, dessutom pratar vi med Hässleholms kommunalråd Lars-Göran Wiberg (C) om beslutet.

Vi berättar även om planerna på att starta hospice i Simrishamn. Det är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Stiftelsen Österlenvård som vill ha 10 platser för sluten vård i livets slutskede på Simrishamns sjukhus.

Vi besöker också utställningen Upptäck Jorden i Kristianstad, träffar 90-åriga Ella Jönsson i Höganäs som tackat nej till hemtjänst trots att hon behöver den och så kollar vi in de senaste bandsläppen till Siesta-festivalen i Hässleholm.

90-åriga Ella Jönsson i Höganäs har tackat nej till kommunens hemtjänst trots att hon behöver den. Hon är trött på att få nya hemvårdare. Bara under tre dagar när hon blev sjuk i september var det elva nya hemvårdare som skulle hjälpa henne och under två veckor så har det blivit 26 olika ansikten att försöka känna igen.

Upptäck jorden! är en upplevelseutställning där man får lära sig mer om vår planet - om bland annat vulkaner och tsunamis. På söndag invigs den och vår reporter fick idag en förhandstitt.

Se filmen med en simulerad jordbävning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".