Det är kallt att vara filmskådis. Det upptäckte femteklassarna på Laröds skola utanför Helsingborg när de spelade in sin miljöfilm idag. Isabelle Risberg och Vilhelm Falck spelar två av rollerna medan Ida Broman är scripta. Foto: Gunilla Nordström/SR Kristianstad

Tisdag 15 december: Så ska länsstyrelsen rädda ålen

I Arena i dag kommer vi att bjuda på det senaste om snövädret som nu drar in över Skåne.

Sedan kommer Johan Wagnström, fiskeridirektör på länsstyrelsen i Skåne till studion för att prata om den utrotningshotade ålen. Länsstyrelsen satsar nu stort för att sätta ut fler ålar.

I dagarna fick Sveriges radio Kristianstad en så kallad bluffaktura. I programmet reder vi ut begreppen om hur du kan skydda dig mot bedragare. Christer Tennhammar fick en likadan bluffaktura och även han reagerade på fakturan som, om man läser det finstilta, säger att man inte är betalningsskyldig.

I Kristianstad kommer det till våren att bjudas på fars på Kristianstad teater. "Hotelliggaren" sätts upp och det blir regi av Sven Melander. Han kommer tillsammans med Ingvar Andersson till Arenastudion och berättar om den föreställningen.Vad är knepet för att få barnen att sopsortera? Tja, kanske att låta en sopminister komma från rymden och ta hand om det hela. Det är i alla fall vad som händer i den miljöfilm som femmorna på Laröds skola utanför Helsingborg just håller på att spela in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista