Torsdagen den 7 januari: Utmaningarna för biogas fortfarande stora

Intresset för biogas har aldrig varit större än det är nu. Men det är fortfarande stora kostnader, och stora utmaningar som man måste ta sig förbi när man ska bygga en anläggning. Något som bland annat gjort att planerna på en storanläggning i Nöbbelöv utanför Kristianstad nu lagts på is.

Om en månad åker hon till Afghanistan för att på plats skildra landet under sex månader för Expressen. Journalisten Terese Cristiansson från Hammenhög har gjort sig ett namn inom kriminaljournalistiken med böcker om Knutby och Hagamannen. Men nu väntar alltså nya utmaningar. I Arena idag hör du henne berätta om hennes första besök i Afghanistan, vad hon vill skildra från kriget och hur det känns att åka till en farlig plats.

Vi fortsätter sända repiser av Mötet. Idag hör du Malin Tidén i Hässleholm. För snart 15 år sedan, hon var då 19 år, fick hon ny benmärg för att bota en ovanlig blodsjukdom, aplastisk anemi, som hon plötsligt drabbats av. Hon överlevde trots att hon struntade i läkarnas restriktioner. Istället valde hon , som hon själv uttrycker det, att leva livet och ha kul och inte bara hålla sig vid liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".