1 av 2
Ulf Olsson nekade till brott ända in i döden. Arkivfoto: JOHAN NILSSON / SCANPIX
2 av 2
Påtaget Sten Broman spårade ur. Foto: Marie Sandgren/SR Kristianstad

Måndagen den 11 januari: Heléns mördare död

Ulf Olsson, dömd för morden på 10-åriga Helén Nilsson från Hörby och 26-åriga Jannica Ekblad från Malmö, tog i söndags morse sitt liv. I Arena idag pratar vi med journalisten Joakim Palmkvist som haft kontakt med Ulf Olsson under fem års tid och så sent som ett halvt dygn innan självmordet fick ett sista meddelande.

Klimatfrågan har kanske aldrig varit så stor som den är nu efter toppmötet i Köpenhamn. Några av Skånes största arbetsgivare drar nu nytta av det stora intresset Under januari drar projektet KlimatVarDag igång med ca 150 hushåll runt om i Skåne. Det handlar om praktiska tips kring till exempel energi och avfall. En av projektledarna heter Anders Nylander och han säger att det finns mycket som vanliga familjer kan göra för klimatet.

Ett tåg spårade ur Mellan Gärsnäs och Smedstorp på Österlen. Ingen kom som tur väl är till skada, men alla passagerare fick evakueras och fortsätta sin färd mot Simrishamn med buss. Arena kollar upp vad som hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".