1 av 2
Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 2
Pudeln Diva, nybliven tv-stjärna.

Torsdagen den 14 januari: Branden på Buhres fisk kan vara anlagd

Kiviksborna vaknade i morse till en rosafärgad sky när den berömda fiskaffären Buhres började brinna. Arenas Marie Sandgren rapporterar direkt från brandplatsen i eftermiddag. Polisen har nu sagt att de inte utesluter att branden kan vara anlagd eftersom ingen naturlig brandorsak har hittats hittills.

Skånepolisen har hittat både vapen och sprängämnen hos en medlem av den kriminella organisationen Topdogz i nordöstra Skåne. Polisens informatör Ingvar Widell berättar mer om tillslaget och polisens kamp mot kriminella organisationer.

Och i Östra Ljungby finns en pudel som blir tv-stjärna ikväll.

P4 Kristianstads undersökning av musik- och kulturskolorna i Skåne visar att Simrishamns kommun är den som lägger mest pengar på kulturskolan.

Kulturskolans verksamhet där kostar nästan 300 kr per invånare och år.

Det kan jämföras med till exempel Bjuv och Perstorp där musikskolorna kostar 80 respektive 90 kronor per invånare och år.

En stor del av förklaringen ligger i att budgeten för Simrishamns kulturskola inte bara täcker musikundervisning efter skoltid.

I Simrishamn jobbar man nämligen sedan några år med en kulturgaranti där kulturskolan (bara) är EN del.

Sylvia Carlsdotter är chef för Kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista