Gabriela Pichler vann en guldbagge för bästa kortfilm 2009. Arkivfoto: Abigail Sykes/SR Kristianstad

Tisdagen 26 januari: Tufft för bilar i kylan och guldbaggevinnare

Det kalla vädret är en tuff miljö för skåningarnas bilar. Det är framförallt batteriet och termostaten som tar stryk. Följ med Arena till bilverkstaden som tar hand om vinterkrassliga bilar. Du får också tips om hur du förbereder din bil för kylan.


Dessutom möter du en glad Gabriela Pichler från Örkelljunga som på måndagskvällens filmgala tilldelades en guldbagge. Hennes film Skrapsår, en film om ungdomars tristess och längtan efter kärlek vann priset för 2009 års bästa kortfilm.

I Arena besöker vi även Fyrklöverns Förskola där man försöker mota vinterkräksjukan i grind genom hygien och att uppmana föräldrarna att hålla sjuka barn hemma. Vinterkräksjukan är på väg att drabba Sverige och nya rön visar att viruset har muterat så att även de runt 20 procenten som tidigare varit immuna nu kan bli smittade. Och en av platserna där sjukdomar sprids är just förskolorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".