Foto: Fojab arkitekter

Torsdagen den 11 februari: Misshandeln på Näsby fält - idag startar rättegången

I morse startade rättegången mot den 21-årige man som misstänks ha försökt mörda sin före detta flickvän på Näsby fält i Kristianstad i november. En 19-årig kvinna hittades då på fältet med svåra, livshotande skador. Och strax därefter greps hennes före detta pojkvän, misstänkt för dådet. Richard Martinsson finns idag på plats i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt och efter klockan fyra ger han oss en rapport från rättegångens första dag.

Det finns hopp för Simrishamnsbanan mellan Malmö och Simrishamn trots allt. En delegation med politiker från regionen och kommunerna längs med banan besökte igår infrastrukturministerns kansli och då tändes hoppets stjärna igen. Centerpartisten Birte Sandberg är vice ordförande i Skånetrafiken och henne hör du berätta mer i Arena idag. 

Och så blir det final i Vi i Femman, då Villaskolan från Åhus möter lag från Malmö och Blekinge i en rafflande regionfinal.
Till Vi i femmansidan.

Idag presenterades det vinnande bidraget i arkitetekttävlingen för husen vid Flickskolan, vid Tivoliparken i Tivoliparken. Leif Persson, vd för ABK, berättar om projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".