1 av 2
Ellen Wijk Lindvall praktiserar denna vecka på Arena och hjälper till i det dagliga nyhetsarbetet. Foto: Richard Martinsson/SR Kristianstad
2 av 2
Dyra gurkor. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad

Måndagen den 15 februari: Fastfruset tåg sitter som berget

Inte ens med ett annat lok som draghjälp kunde man idag få fram tåget som i fredags fastnade i snön mellan Tomelilla och Simrishamn. Och tågtrafiken, den står fortfarande stilla på sträckan och kommer göra det så länge tåget sitter fast. Richard Martinsson har varit på plats och ger i Arena idag hela storyn.

Den nittonde september är det val, och just nu håller partierna som bäst på att finslipa sina strategier för hur de ska få så många väljare som möjligt. Och aldrig har väl de två blocken stått så klara mot varandra. Det handlar om de rödgröna mot alliansen. Men i kommunerna är blocken inte lika cementerade. Där är samarbete över blockgränserna inget ovanligt och många kommuner styrs av mer eller mindre oväntade koalitioner. I Kristanstad har kristdemokraterna varit avskilda från de andra borgerliga partierna i sju år. 

Och så ska vi till Båstad, där sakfrågorna avgjorde vilka som skulle styra efter valet 2006 och ett lokalt samarbetsparti hoppade av mitt under mandatperdioden.

Vi hör också om de första svenska gurkorna som nu skördats.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".