Måndag 22 februari: DO och Bromölla kommun möts i rätten. Många vill hjälpa hemlösa. Och så lite snö.

Det bara fortsätter att snöa. Tåg står stilla och tak rasar in och självklart håller vi på Arena koll på utvecklingen både i trafiken och väderleken.

Två sjuksköterskor i Kristianstad har utvecklat en kom-ihågsticka att ha i rockfickan för avancerad hjärt-lungräddning, och den ska nu spridas i landet. Och sjuksköterskorna är bland de första som fått hjälp av Region Skånes bolag Innovator Skåne, som har till uppgift att ta tillvara personalens idéer.

Och så hör vi hur det går i Kristianstad Tingsrätt där Bromölla kommun och Diskrimineringsombudsmannen möts idag-

Tvisten handlar om en pojke med downs syndrom som nekades förskoleplats där föräldrarna önskade.

Dessutom hör vi om hur Hemlösas Hus i Helsingborg nu lanserar kuponger som allmänheten kan köpa och sen dela ut till hemlösa, kuponger som kan växlas in mot mat och sovplats.

Och så pratar vi med Lindha Hellner i Sibbhult - Hellner, ja - det gäller skidor. Och även om Lindha själv tävlar, på lägre nivå - så är vi lite nyfikna på hur det känns att ha en bror som tar OS-guld.

Efter att flera tak på grund av den tunga snön i helgen rasat in har försäkringsbolagen idag fått samtal om deras försäkringar täcker skadorna. Fast de som nu anmäler skadorna kan inte förutsätta att bolagen ersätter de rasade taken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista