23 februari: Beslut i skuldfrågan i den grova misshandeln på Näsby Fält

Idag beslutar Kristianstads tingsrätt om den 21-årige man som åtalats för att försökt mörda sin före detta flickvän på Näsby Fält är skyldig eller inte.

Tingsrätten kommer idag att meddela sitt beslut i skuldfrågan. Först efter att 21-åringen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning kan ett eventuellt en dom med straffpåföljd utdömas. Vi bevakar tingsrättens beslut och i Arena hör du mer om hur tingsrätten resonerat. Dessutom kommer  förre Kristianstadpolisen Ulf Holmberg som doktorerat i förhörsteknik vid Stockholms universitet till studion.

Vi besöker migrationsverkets förvar i Ljungaskog där aslysökande som fått avslag på sin asylansökan finns i väntan på avvisning från Sverige.  Vi får bland annat träffa Sanna som är 39 år gammal och varit på förvaret i drygt en månad och höra hennes historia.

Och så följer vi med bostadsbolaget ABK, AB Kristianstadbyggen, ut på hemligt uppdrag. Det har något att göra med att ABK fyller 60 år just idag.

Och så är sportlovsreportrarna ute på sitt allra första uppdrag. I Hässleholm, på en fotoklubb och hur det är där får vi höra efter klockan 17.