1 av 4
Harry Nilsson i nyhetsstudion. Foto: Maria Dietrichson SR
2 av 4
Hanna Axelsson ute på uppdrag.
3 av 4
Erica Karlström och Felix Tornberg intervjuar. Foto: Maria Dietrichson/SR
4 av 4
Sportlovsreportrarna samlas för att lyssna på ett inslag. Foto: Magnus Mosén/SR kristianstad

23 februari: Beslut i skuldfrågan i den grova misshandeln på Näsby Fält

Idag beslutar Kristianstads tingsrätt om den 21-årige man som åtalats för att försökt mörda sin före detta flickvän på Näsby Fält är skyldig eller inte.

Tingsrätten kommer idag att meddela sitt beslut i skuldfrågan. Först efter att 21-åringen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning kan ett eventuellt en dom med straffpåföljd utdömas. Vi bevakar tingsrättens beslut och i Arena hör du mer om hur tingsrätten resonerat. Dessutom kommer  förre Kristianstadpolisen Ulf Holmberg som doktorerat i förhörsteknik vid Stockholms universitet till studion.

Vi besöker migrationsverkets förvar i Ljungaskog där aslysökande som fått avslag på sin asylansökan finns i väntan på avvisning från Sverige.  Vi får bland annat träffa Sanna som är 39 år gammal och varit på förvaret i drygt en månad och höra hennes historia.

Och så följer vi med bostadsbolaget ABK, AB Kristianstadbyggen, ut på hemligt uppdrag. Det har något att göra med att ABK fyller 60 år just idag.

Och så är sportlovsreportrarna ute på sitt allra första uppdrag. I Hässleholm, på en fotoklubb och hur det är där får vi höra efter klockan 17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista