1 mars: Spion i styrelsen för Islamic Center, Lena Sundstöm besöker Hässleholm och nyfikenhet på Naturum

Idag åker vi till Hässleholm. Dit kommer journalisten och författaren Lena Sundström idag för att prata om sin bok "Världens lyckligaste folk"  där hon flyttar till Danmark för att undersöka vilken roll Dansk Folkeparti spelar i politiken, medierna och folks liv. Och skulle det kunna bli så i Sverige?

Dessutom om att den libyska organisation som sedan två år tillbaka äger Islamic Centers stora moské i Malmö har kopplingar till den libyska säkerhetstjänsten.

En av suppleanterna i Islamic Centers styrelse utvisades för tio år sedan från Holland sedan han pekats ut som spion.

Mer om det hör du efter halv fyra. Dessutom kommer Sören Wibeck journalist och författare, erksam på vår systerkanal P1s livsåskådningsprogram Människor och tro -  med inriktning på livsåskådning, aktualiteter och historia att försöka hjälpa oss att förstå mer om det här.

Som till exempel vilken roll det spelar varifrån Islamic center får sina pengar?

Och vi besöker Naturum för att kolla hur det går med bygget.

Och så hör vi Familjelivet -  om familjen Larkin i Gärsnäs. För fem år sedan valde pappa Simon och mamma Charlotte att flytta från Storbritannien till Sverige för sin dotters skull och för att få mer tid tillsammans som familj.

Cafe Opera uppmanar sina stamgäster att inför årets kortbytarkväll skicka sina gamla kort till Hässleholm.

Tillsammans med inbjudan har man bifogat ett frankerat kuvert till kommunalrådet Urban Widmark.

"Jag är inte bara stamgäst på Café Opera utan också en medmänniska. Den tristess jag hört råder i Hässleholm gör mig ledsen och bestört. Därför vill jag donera mitt gamla Café Opera-kort till den uttråkade hässleholmare som behöver det allra bäst", lyder budskapet i brevet till Urban Widmark, enligt ett pressmeddelande från nattklubben.

Urban kontrar.

Det och mer i Arena idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista