1 av 2
Josefine Gustafsson, Isabell Persson och Viktor Olsson på Söderportskolan engagerar sig mot kvinnovåld. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad
2 av 2
Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad

Måndagen den 8 mars: Internationella kvinnodagen

Idag fyller internationella kvinnodagen 100 år. I Arena hör du hur elever på Söderport i Kristianstad uppmärksammar dagen

 

Vi kollar upp hur många kvinnor som blivit statyer i Sverige och varför de är så få. Du får också träffa en kvinna som fått en staty - Hjördis Hallqvist från Landskrona, en gång elitgymnast och OS-medaljör.

Vid årsskiftet utförsäkrades tusentals svenskar när nya regler infördes. Och efter mer än två månader med de nya reglerna så går 1642 personer på Arbetsförmedlingens introduktionsprogram i Skåne. En av dom är Jan Jönsson från Trelleborg.

Skånes Fallskärmsklubb håller till på flygplatsen i Everöd utanför Kristianstad. Där hoppar de varje helg under säsongen och varje dag under delar av sommaren. För att kunna hoppa går de upp med sitt flygplan, som naturligtvis låter en del. Nu har en person i Gärds Köpinge nära flygplatsen tröttnat på bullret från flygplanet. Därför skriver han i ett brev till kommunen att han funderar på att flytta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".