I mitten av mars ska taket på Skottenborg avtäckas efter renoveringen. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad

Tisdagen den 9 mars: Sociala medier och politiken

Sociala medier kan bli ett viktigt sätt att profilera sig och nå väljare inför valet i höst. I EU-valet i juni var partiernas hemsidor en av de viktigaste informationskällorna för väljare mellan 18 och 29. I Region Skåne har man i flera år arbetat med att nå medborgarna på internet, och inte bara då genom hemsidan, utan med interaktivitet och sociala nätverk som twitter. Två av dem som har jobbat med regionens närvaro på internet är Fredrik Grubb och Heidi Laine Lundgren som är politiska sekreterare för moderaterna respektive socialdemokraterna.

Men många av politikerna i Region Skåne är inte särskilt altiva på nätet. Några har bloggar, några twittrar och någon finns på Facebook. En av dem som nämns som ett gott exempel av partisekreterarna är miljöpartiets regionråd Anders Åkesson, som driver en blogg som uppdateras hyfsat ofta.

I Arena tisdag får du också följa med till Skottenborg, ett av Kristianstads äldsta hus som just nu renoveras för närmare en miljon kronor.

 

Skottenborg byggdes i början av 1600-talet och huset har en spännande historia. Enligt en tidigare hyresgäst finns det inne i huset också delar av en koj som Greta Garbo en gång sov i.

Skånska politikerbloggar
Vill du kolla vad politikerna skriver på nätet? Här är en lista över skånska politiska bloggar. Den är inte på något sätt heltäckande, men du kan klicka dig vidare från de olika sidorna, och också upptäcka politikernas facebooksidor och twitter.

Miljöpartiet: Anders Åkesson http://blog.mp.se/anders

Feministiskt Initiativ: Gudrun Schyman http://blogg.schyman.se

Piratpartiet: Daniel Gustafsson http://www.integritet.se

Centern: Katarina Erlingson http://katarinaerlingson.centerpartiet.net

Socialdemokraterna: Hillevi Larsson http://hillevilarsson.blogspot.com

Moderaterna: Hans Wallmark http://www.moderat.se/web/Hans_Wallmark_1.aspx

Kristdemokraterna: Michael Anefur http://anefur.blogspot.com

Folkpartiet Christer Nylander http://christernylander.blogspot.com

Vänsterpartiet: Hanna Gunnarsson http://hannagunnarsson.blogspot.com

Sverigedemokraterna: Björn Söder http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista