1 av 2
Philemon Arthur & the Dungs skiva. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
2 av 2

Torsdagen den 11 mars: Sveriges hemligaste band

Idag handlar det om de skånska musikerna som fortfarande är svensk musiks största gåta. Ikväll visas filmen "Philemon Arthur & the Dung - orkestern utan ansikte" på Tempo-festivalen i Stockholm.
Jonas Johannesson och Martin Snygg är filmskaparna som gav sig ut efter jakt på svar - men slutade leta när de var nästan framme.

1971 släpptes debutskivan med låtar som "In kommer Gösta". Bandet fick pris på Grammisgalan året därpå för "Årets grupproduktion".
Det fanns bara ett problem - medlemmarna kunde inte ta emot priset själva - deras identitet var hemlig och har förblivit hemlig för det stora flertalet. På Wikipedia står det:
"Philemon Arthur och the Dung själva menar att de inte vill låta det komma ut vilka de är eftersom de bor i en liten by i nordvästra Skåne där alla känner alla."

Vi höra om ett ganska speciellt förhållande mellan en get och ett arbetslag i ett stenbrott.

För i de svarta bergen, eller Hägghults stenbrott som det också heter, jobbar ett tiotal stenbrytare med att bryta granit. Ett tiotal människor och så en get då. En get som mer eller mindre har blivit husdjur i stenbrottet.

Håkan Svensson är platschef i stenbrottet och vi träffade honom och geten idag för att ställa frågan - hur kom det sig att ni blev med get?

Och är det nu så att ni är sugna på att ta hand om geten, eller vet nån som kanske skulle vilja göra det - mejla oss på arena@sr.se så lovar vi att förmedla kontakt.

Gymnasieskolorna i Kristianstad har kommit överens om att bara låta de politiska ungdomsförbunden komma till skolan en gång var inför valet i september.

Detta får stark kritik, både från Moderaternas ungdomsförbund och från det socialdemokratiska oppositionsrådet Helene Fritzon.

Vi fortsätter vår serie om de skånska lagen i herrallsvenskan i fotboll, som drar igång i helgen. Och vad vi har kunnat höra tidigare så verkar det som att varken Trelleborg eller Helsingborg kommer att placera sig särskilt högt upp. I alla fall inte om man tror supportrarna.

Men ett lag som fortfarande har gott självförtroende, trots de senaste årens bakslag, är Malmö FF. Man ger fortfarande inte upp tankarna om guld.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".