Tisdag 27 april

Lustgasen ska renas på CSK

Lustgas används vid ungefär 70 procent av alla förlossningar i Sverige. Men samtidigt som den ger välkomnande smärtlindring till födande kvinnor så är den riktig miljöbov. Nu introducerar Centralsjukhuset i Kristianstad ett nytt system för rening av gasen och blir därmed först i Skåne med att göra förlossningen både klimatsmart och energisnål.

I Arena i förra veckan kunde du följa palestiniern Majdy Faisal Ahmed som avvisades till Västbanken den 22 april. Han har nu fått avslag på sin överklagan till Migrationsdomstolen. I Arena idag hör du Majdys farbror som träffat Majdy på Västbanken där han nu befinner sig.

Och så är det final i Klimatolympiaden. Efter klockan fem får du veta vilken av skolorna Söndrebalgsskolan från Hjärnarp och Fjälkingeskola från Kristianstad som har bäst klimatkoll.

Och så träffar vi ett par riktiga entusiaster som skaffat sig en ny ögonsten. En tank. Men ingen oljetank utan en tysk stridsvagn.

Mer om det hör du efter halv fyra.

Vad blir du entusiastisk över? Känner du kanske någon som har en ovanlig samling av något hemma, eller har du själv något spännande i hyllorna? Skriv i kommentarsfältet och tipsa oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista