Onsdag 28 april

Het kulturdebatt i Simrishamn och premiär för film om Indien ikväll

Hur går biståndsarbete till i praktiken? Det kan du få reda på i kväll i Hässleholm. Då visas en dokumentärfilm om en resa till Indien som en gymnasieklass i gjorde i höstas. Eleverna var i delstaten Andra Pradesh i östra Indien för att lära sig mer om biståndsarbete och två av eleverna filmade då sina klasskamrater.

Kulturkommunen Simrishamn har ingen egen utställningshall för konst. Och att flytta kulturfrågor till ett utskott under kommunstyrelsen och lägga ner kultur- och fritidsnämnden är inte en bra idé. Det är två heta kulturfrågor som politikerna i Simrishamn igår kväll fick svara på när kulturarbetarna i kommunen hade bjudit in politikerna till debatt. Hur het diskussionen blev hör du Arena idag.

Ikväll kommer Socialdemokraterna att grillas om sin familjepolitik av föreningen Pappa-Barn i Kristianstad. Föreningen kommer under våren att grilla olika partier om familjefrågor inför valet i september. Och idag kommer föreningen till Arenastudion för att prata mer om vad det är de vill ha svar på.

Och så får vi höra klockorna spela igen i domkyrkan i Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista