Fredag 30 april

Sänkta biljettpriser ska locka publik och överraskning i KDFF:s mål på söndag

De två topplagen i svensk herrfotboll just nu, Helsingborgs IF och Malmö FF, borde locka storpublik med sitt spel. Men trots att de toppar den allsvenska tabellen så är publiktillströmningen på matcherna ganska dålig. Därför har HIF nu bestämt sig för att sänka biljettpriset till nästa hemmamatch.

På söndag möter Kristianstad DFF Umeå hemma på Vilans IP. Och då kommer en överraskning att vakta målet. För lagets förste målvakt Sandra Wahldén skadade sig under förra matchen och har nu spelförbud. Och laget har ingen andra målvakt. Men, det är ingen fara på taket, säger Ulf Berglund, sportchef. Målvakt finns - hon är bara hemlig...

Och så möter du poeten Jenny Wrangborg från Kristianstad som i dagarna kommer ut med sin diktsamling "Kallskänken".

När Barcelona möter Real Madrid kostar biljetterna flera tusen och ändå är det fullsatt. Våra allsvenska lag får nu sänka biljettpriserna för att locka publik.

Vad är ett skäligt pris på en fotbollsmatch? Kan det kosta vad som helst när det gäller ens favoritlag? Eller har fotbollssverige hybris när det gäller biljettpriserna?

Ge oss din syn på saken - kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista