Måndag 4 oktober

Läget på akuten

Idag i Arena hör du mer om hur situationen ser ut på akutmottagningarna i Skåne.

I till exempel Malmö har antalet patienter ökat med 30 procent de senaste tre åren, och i Lund har fackförbunden valt att anmäla den höga arbetsbelastningen till Arbetsmiljöverket.

Vi besöker akuten på Centralsjukhuset i Kristianstad och pratar med ansvariga regionpolitiker om vad man vill göra åt det här.

Och idag avslutas rättegången mot den 24-årige man som för andra gången åtalats för mord och styckning av ett Båstadspar 2007

Idag i Helsingborgs tingsrätt hålls slutpläderingar från båda åklagarna och försvaret, och vår reporter Gunilla Nordström finns på plats. Efter klockan 16 hör du henne berätta mer om vad som sades i rätten idag.

Och så kollar vi in granbarkborrens härjningar, en liten 4 mm lång skalbagge, svart och hårig som lever på granens bark.

Och som frodas extra bra i varmt väder och efter sommaren visar det sig nu att den orsakat större skogsskador i år jämfört med förra året

När träden är nyangripna rekommenderas skogsägarna att avverka träden när de är nyangripna av granbarkborren i början av sommaren.

Hör Gunnar Isacsson som är insektsexpert på Skogsstyrelsen.

Just nu pågår Världens Barn insamlingen över hela landet.

Det är Radiohjälpen, tillsammans med de stora hjälporganisationerna i Sverige som samlar in pengar till alla de fattiga och nödlidande barn som finns i världen.

Och idag i Arena besöker vi Nuru center i Kenya och där träffar vi bland annat Charlotta Wittesjö från Hässleholm som arbetar som volontär på barnhemmet.

I familjelivet träffar du en familj som engagerat sig i hjälparbete - Peter och Gustav Ipsen i Ballingslöv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".