Kjell Tudare intervjuas av Rapport. Foto. Richard Martinsson/Sveriges Radio
Onsdag 13 oktober

Hur känns det att vara instängd i en tunnel?

Idag får du möta Kjell Tudare, som är 71 år och bor i Everöd och som just nu precis som många andra följer den dramatiska räddningsaktionen i Chile.

Men Kjell, han vet lite mer än många oss andra om hur det känns. För han var instängd i nästan 5 dygn i en tunnel under Ringvägen på Södermalm i Stockholm, året var var 1965 och det blev känt som Tunneldramat och följdes direkt av hela svenska folket via direktsändningar i Sveriges Television och en intensiv bevakning i tidningarna.

Arenas Richard Martinsson träffar Kjell idag och frågar hur han följer det chilenska gruvdramat.

Idag sänds reportern Midia Osman Tahas blogg för första gången i vårt program och idag handlar det om hur barn tänker i krig och flykt.

Hör ett samtal mellan Midia, hennes pappa Hisham och syster Niroj, när  minns av kriget och flykten till Turkiet då Saddam Hussein hotade med att gasa kurderna med kemiska vapen 1991.

Dessutom besöker vi IT-stugan på Gamlegården i Kristianstad och kursen Budgetskolan, där människor som har svårt att sköta sin ekonomi kan lära sig mer om  ekonomi med hjälp av digitala program.

Och så hör du om den miljonte fågeln som idag ringmärktes i Falsterbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".