KDFF:s nye klubbchef Pierre Persson (t v) och avgående sportchefen Ulf Berglund. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
1 december

Ny ledning för KDFF, mopedkörkort och snö

Vi kollar in läget på Österlen där man som vanligt drabbas hårt av snön med avstängda vägar på grund av bilar som fastnat, inställda skolskjutsar och som i Tomelilla - helt stängda skolor, där man på förmiddagen beslutade att skicka hem de elever som kommit  

Hör Britt-Louise Lind, nybliven chef för vård och omsorg i Tomelilla, där man redan flyttat in en del pensionärer till byn och bokat bandvagn. 

Och vi ska ut och snösuga - för så får man göra för att rädda tak från att rasa under snötyngden och vår reporter Kalle Hedström Gustavsson var med. 


Och idag 1 december är det  internationella aidsdagen. En dag som uppmärksammas runt om i världen för att påminna om att kampen mot aids långt ifrån är över. 
33 miljoner människor lever med hiv eller utvecklad aids runtom i världen.

Vi kommer att finnas på plats i helsingborg, vid en av alla de ljusmanifestationer som hålls idag. 


Vi kollar också in förhoppningarna i Malmö inför att Citytunneln invigs på lördag och runt den nya stationen i Hyllie nu skjuter både byggnaderna och förväntningarna i höjden. 
Först på plats var byggherren Percy Nilsson som redan för två år sedan invigde sin nya arena på området.

Och så ska vi ut och övningsköra. 

För sedan lite mer än ett år tillbaka krävs att de som fyller 15 och vill köra Eu-moped ska ha ett så kallat AM-körkort. Och då ska man ha kört eu-moped hos en godkänd utbildare och klarat ett teoriprov. 
Och mer om hur det går till hör du efter fyra. 

Och som du kunnat höra i nyheterna så blir det förändringar i ledningen för Kristianstad damfotbollsförening, KDFF - där  sportchefen  Ulf Berglund har bestämt sig för att sluta.
Varför det undrar vi och vad händer nu? Ja, det har Arenas Richard Martinsson vet mer om det.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".