Lastbil körde i diket utanför Brösarp. Foto:Per Lundberg/SR Kristianstad

- Ge er inte ut på vägarna på Österlen!

Trafikverket har bestämt att det råder så kallat Akut trafikläge på vägarna i södra och östra Skåne på grund av snön och blåsten. Det innebär att trafikanter ombeds att inte ge sig ut på vägarna i dessa områden. Malin Bergkvist, informatör på Trafikverket, är gäst i Arena efter kl 16 och så får vi en rapport från en väg någonstans på Österlen av vår reporter Kalle Hedström Gustafsson.

På Österlen bor också vår reporter Marie Sandgren. Hon har inte lyckats ta sig till jobbet idag, men har pratat med några bybor om vedermödorna när snön blockerar vardagslivet.

I Kristianstad har Diakoniforum länge samlat in begagnade kläder till de hemlösa. Nu har hjälporganisationen Erikshjälpen också börjat samla in kläder - till behövande i Litauen. Har det uppstått en ofrivillig konkurrens om gamla kläder? Det reder vi ut i ett reportage efter kl 17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista