Måndag 24 januari

Biljettstrul och budgetrådgivning

Idag blir hör du om biljettstrul i HandbollsVM. För nu står det klart att på fredag kommer Sverige att semifinal i handbolls-vm i Malmö.Och Danmarks semifinal ska spelas i Kristianstad Arena, med plats för bara drygt 4500 personer.

Men över 2000 danska handbollsfans redan köpt biljetter till matchen i Malmö, i tron att deras lag skulle spela där och de försöker nu byta sina biljetter.

Du hör bland annat Jimmy Bredfeldt från Roskilde som lagt ut en annons på Blocket.

Januari månad är tuff ekonomiskt för många.

På skuld- och budgetrådgivningen i Kristianstad är det lång väntetid på att få rådgivning. Hör rådgivarna Ulrika Magnusson och Anders Rooth berätta om vad de kan göra för att hjälpa folk att reda ut sin trassliga ekonomi.

Och så undrar vi hur det blir på Högskolan i Kristianstad. De nya anmälnings - och studieavgifterna för internationella studenter har gjort att anmälningarna minskat kraftigt.

I Arena idag hör du några studenter och också vice rektor Lena Persson om vad det här betyder för skolan.

Vi går på rundvandring i en 18000 kvadratmeter stora och 6 våningar höga byggnad - det är det nya Kriminalvårdshuset som ska öppna i höst

Det ligger på Berga i Helsingborg och rymmer ett nytt nytt häkte med 120 platser. Det säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab, och mer om det hör du alldeles strax.

Dagens Familjelivet handlar om när ens husdjur dör och hur man som förälder pratar med sina barn om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".