I Arena möter du fotbollstränaren Roar Hansen som lämnar ÄFF för Öster.
Tisdag 25 januari

Nya metoder för att locka till lån

Vid årsskiftet skärptes kraven på de bolag som ägnar sig åt SMS-lån. Men kreditföretagen hittar ständigt nya sätt att få oss att låna pengar. De senaste är erbjudanden om att låna på bilen eller låta företagen hjälpa till med att pausa räkningarna.
I Arena hör du ett av kreditföretagen och konsumentverket som är kritisk till den aggressiva utlåningen.
Möt också fotbollstränaren Roar Hansen som sitter mitt i en prestigefylld låsning mellan hans nuvarande klubb Ängelholms FF och hans blivande, Öster.

I tisdagens Arena tar vi också reda på varför Kristianstads kommun startar en "orienteringskurs för invandrade kvinnor".
Meningen är att kvinnorna ska bli oberoende av staten och maken för att bli självförsörjande genom att starta eget företag.

Idén till kursen kommer från Liliana Jörstad som efter 11 års erfarenhet som kooperativ ledare i hemlandet Rumänien och flera års svensk utbildning till både civilekonom och redovisningsekonom själv inte kunde få jobb i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista