Mimmi Karlsson-Bernfalk. Arkivfoto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
Onsdag 26 januari

Karlsson-Bernfalk till Högsta Domstolen

Tidningen Norra Skånes tidigare ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk kommer att får sin tryckfrihetsdom prövad i Högsta domstolen. Hon dömdes i hovrätten för tryckfrihetsbrott.

Det var i april 2008 som tidningen avslöjade att det var Nationaldemokraternas tidigare partiledare Nils-Eric Hennix som låg bakom ett medborgargarde som bildats i Hässleholm, trots att Hennix tidigare hade blivit lovad anonymitet.

Det här hör du mer om efter klockan fyra i Arena, då vi också pratar med Nils Funcke, journalist med inriktining på tryckfrihetsfrågor, som just nu sitter  i Yttrandefrihetskommitén som på uppdrag av regeringen ser över bland annat Tryckfrihetsförordningen.

Idag i Arena kommer det också att handla om organdonation. Du får träffa Conny Persson i Knislinge.  De senaste åren har han lärt sig en del om hur organdonation går till, för han står i kö till en ny njure.

Förra året kunde organ tas tillvara från 118 avlidna i Sverige, 10 färre än 2009. Även i Skåne minskade antalet avlidna organdonatorer mellan 2009 och 2010 och vi ska höra mer om vad läkare har att säga om det.

Vi hör också hur stämningen är bland de anställda på Hässleholms tingsrätt, efter att Domstolsverket idag kom med beskedet att Hässleholms tingsrätt bör slås samman med Kristianstads tingsrätt, då med Kristianstad som huvudort.

Det framgår när nu Domstolsverket är klara med sin översyn av tingsrättsorganisationen.

Och så blir det kanske förbrödring mellan Kristianstad och de danskar som upprörts över att Danmarks semifinalmatch i HandbollsVM inte ska spelas i Malmö. Vår reporter Agnes Henriksson följt med ett dansk TV-team som finns i Kristianstad för att lära danskarna mer om stan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista