Måndag 31 januari

Kommunslogans och Handbollsbaksmälla?

Nu är det över. Handbolls VM är färdigspelat, danskarna reser hem och Kristianstad ska städas från de stora, blågula bollar som smyckat stan.

Reporter Karin Wrangborg ger sig ut på stan för att kolla om Kristianstad lider av handbollsbaksmälla.

Vi kollar också hur det är att befinna sig i Egypten just nu. Vi pratar med Latifa, som bor i Kairo.

I fredagens Arena hörde du hennes föräldrar Kamal och Helena, som bor i Kristianstad och som då oroade sig och försökte komma i kontakt med Latifa på telefon.

Invånarna i Östra Göinge Kommun är dom mest missnöjda i landet, det visade en undersökning förra året. Det ska det bli ändring på, menar kommunen, och har nu under ett år har jobbat med projektet Göingeoffensiven. Det ska, som man säger, ge Östra Göinges varumärke ett ansiktslyft.

Till exempel har ju kommunen fått en ny slogan; Östra Göinge - Skånes Gröna hjärta.

Men vad säger Östra Göingeborna? Har det blivit bättre att bo i kommunen?

Håller de med om vad det är som är det fina med Östra Göinge?

Vi undrar också varför en kommun ska arbeta med att bygga sitt varumärke?

Dessutom hör du om att Båstad var den skånekommun där det startades flest nya företag under förra året. Med 134 nya företag under 2010 hamnade Båstad på åttonde plats i hela Sverige i Nyföretagarcentrums rankning.

I Arena hör du om Båstads målinriktade satsning på just företagande.

I dagens Familjelivet hör du mer om vad det innebär att vara en slags ställföreträdande förälder åt asylsökande ungdomar - och hur man gör för att skapa trygghet i det nya livet. Och rent praktiskt hjälpa med läxor, fritidsaktiviteter och rutiner.

Vi besöker Annas hus, ett HVB-hem i Tomelilla där ungdomarna från Afganistan, Somalia och Vietnam bor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".