Tisdag 22 februari

Tourettes syndrom, omställning och hockey

6:15 min

Möt Pelle Sandstrak, författare som har skrivit boken Mr Tourette och jag.

I dag är han i Hässleholm och föreläser om sitt liv med Tourettes syndrom - bland annat för arbetslösa ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder.

Och så får du möta några av människorna bakom Omställning Österlen - en del av en omställningsrörelse som börjar poppa upp här och där i landet ... De vill gå före politikerna och själv hitta lösningar på en del av de problem som klimatförändringar och framtida oljebrist kommer att innebära.

De ensamkommande flyktingbarn som redan kommit får permanent uppehållstillstånd i sina ankomstkommuner, enligt Migrationsverkets nya anvisningssystem som börjar gälla den 1 mars.

Malmö är en av nio kommuner i landet som är så kallad ankomstkommun och det innebär att det är det kommer att behövas mer än 200 permanenta boendeplatser.

Hur ska man klara att fixa så många platser?

Och så blir det hockey. Vi kollar läget med Rögle när den allsvenska hockeyn nu bara har några omgångar kvar innan kvalserierna tar vid och Rögle gör allt för ta sig vidare för att spela om en plats i elitserien:

Och så besöker vi författaren Artur Lundkvists födelsegård i Hagstad utanför Perstorp.

Där kan nu författare få vistas på arbetsstipendium och just nu är det författaren Cecilia Lagerhorn som är där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista