Madeleine Carlsson är ny nämndeman vid Kristianstad Tingsrätt. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
Tisdag 1 mars

Hur ser åldersstrukturen ut bland länets nämndemän?

Nämndeman: ”Jag tror det är bra om vi är en blandad kompott”
2:32 min

Hallå Skåne är tillbaka och i programmet i dag får du veta om Domstolsverket lyckats med att få in fler yngre nämndemän i de skånska rättssalarna. Du hör om jakten på rökarna och sen tar vi oss an det allvarliga ämnet självmord.

Nordvästredaktionens Anna Hanspers kommer att besöka suicidseminariet som pågår i Ängelholm. Syftet med seminariet är att skapa förståelse för en självmordsbenägen persons tankar och beteenden. I det långa loppet vill man såklart förhindra att personer begår självmord.

I dag kommer Domstolsverkets siffror som visar hur det ser ut med ålderstrukturen bland nämndemännen. Reporter Linda Evereus har tittat närmare på siffrorna och dessutom träffat en nämndeman som nyss tillträtt i Kristianstad.

I regionfullmäktige har politikerna debatterat de nya skärpta tobaksreglerna för de regionanställda.
Birgitta Södertun(KD) och Carl-Axel Roslund (M) stod för hettan i debatten:

Förslaget innebär att även företag som utför tjänster åt Region Skåne kan bli tvingade att följa de nya reglerna, säger Anna Friberg, som arbetar på avdelningen för hälsa och miljö.

Förutom detta kommer Hallå Skåne också att innehålla en hel del annat, så för att inte missa något av P4 Kristianstads nyaste eftermiddagsprogram rattar du in FM- eller webbradion mellan 15.03-17.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".